Završena je 1.Kadetska liga – Jug

                                                        PROLOŽAC IZNJEDRIO KAŠTELA

U subotu 30.listopada Proložac je ugostio završnicu 1. šahovske kadetske lige regije jug.Odigrano su posljednja tri kola od mogućih devet. Natjecanje je održano u prostorijama sportske dvorane u Prološcu, zahvaljujući načelniku općine gospodinu  Mati Lasiću i  svim njegovim vijećnicima koji su odlučili ugostiti naše mlade šahiste.Zajedničkim nastojanjima Š.K.Petar Žaja iz Aržana i Š.K.Imota iz Imotskog , a zahvaljujući  sponzorima ovog natjecanja Turističkoj Zajednici Imota i općini Proložac , posljednja tri kola su iznjedrila pobjednika.Moram napomenuti da u ovoj 1. kadetskoj ligi sudjeluju najjače ekipe iz četiri županije: Zadarska , Splitsko -dalmatinska , Šibensko -Kninska i Dubrovačko – neretvanska.Ekipe koje su nastupile jesu; Metković, Mornar Split, Šibenik, Petar Sedlar-Pepe Kaštela, Zadar, Solin-cemex, Brda Split, Casper Zadar i Jelsa. Prva dva mjesta vode u finale Hrvatske kadetske lige i ta dva mjesta su osvojili;

1. mjesto – Š.K.Petar Sedlar-Pepe Kaštela sa maksimalnim brojem osvojenih bodova, 16

2. mjesto – Š.K.Mornar Split sa osvojenih 12 bodova

3. mjesto je osigurao Š.K. Casper Zadar sa 9 osvojenih bodova, uz napomenu da je upravo baš on bio prošlogodišnji prvak Hrvatske.

Moram naglasiti da su gosti bili gospodin Ivica Brkić -predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza i gospodin Božo Mišković- povjerenik za kup Hrvatske.

Općina Proložac je osigurala bogat ručak za sve sudionike i goste turnira.

Sve ekipe s ovog natjecanja su se osjećali oduševljeno bez obzira kakav je rezultat ostvaren, a domaćin je dobio sve hvale od svih sudionika. Posebna hvala je bila na velebno zdanje sportske dvorane, škole, doma a i igrališta uz pitanje kako se uspjelo staviti sve na jedno mjesto.

Hvala i gospodinu Anti Budimiru koji nam je bio na raspolaganju cijeli dan.

Nadam se da se vidimo i dogodine, rekao nam je načelnik i zahvalio se Š.K.Petar Žaja iz Aržana na vrhunskoj šahovskoj predstavi.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>