Simultanka za Zagvozdu

NAJPOZNATIJI ZAGVOŽĐANI U ZAGVOZDU- SIMULTANKA S VELEMAJSTOROM IVANOM ŠARIĆEM

Velemajstor Ivan Šarić inače podrijeklom iz općine Zagvozd održao je šahovsku simultanku na trgu u prostorija HZZO-a u Zagvozdu. Nastupilo je 17 igrača među kojima je bio još jedan poznati Zagvožđanin . Poznati glumac Vedran Mlikota uspio je izdvojiti nekoliko minutu iako je bila u tijeku priprema za ansambl Lado i jedini je koji je uspio pridobiti remi od velemajstora iako je meč tek počeo. Nastupili su igrači iz raznih mjesta naše Županije. Iako je Velemajstor uspio svladati sve protivnike , zadovoljstvo u očima igrača što su mogli zaigrati sa velemajstorom Ivanom Šarićem je bilo veliko , a srca su bila puna. Među igraćima se našao i desetogodišnji Rus Ilia Vinogradov koji se školuje u Hrvatskoj od samog početka školovanja, uz njega je igrao i njegov otac Maxim. Nastupio je i domaćin načelnik općine Zagvozd gospodin Miroslav Gaće i načelnik općine Šestanovac gospodin Martin Merćep koji je pozvan da uveliča ovaj događaj i podrži organizaciju svih događanja u Zagvozdu.

Osim pozvanih svi ostali igrači se bave šahom i nastupaju za svoje klubove u raznim ligama.

Tko je Velemajstor Ivan Šarić ?

2007. juniorski prvak Europe, Vijetnam 2008. juniorski prvak svijeta, Batumi 2018. prvak Europe , 2019. ekipni prvak Europe. 2014.godine u nastupu za reprezentaciju pobjeđuje Magnusa Carlsena tadašnjeg i današnjeg gotovo nedodirljivog prvaka svijeta.

Za nagradu naš Velemajstor od načelnika Mira Gaće dobiva mjesto u prvom redu za nastup Lada koji se odvio odmah nakon simultanke i nadamo se da je uživao u događaju kao i svi ostali !!!

Zahvaljujemo općini Zagvozd na sponzoriranju ovog događaja i mnogih prije toga te se nadamo i ubuduće. Hvala i Županijskom šahovskom savezu na potporama svih naših događanja.

Dojmove sa simultanke opisali su i portal Imotska Krajina kao i Radio Imotski.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>