Održan 19. Međunarodni memorijalni šahovski turnir ‘Petar Žaja’

Održan 19. Međunarodni memorijalni šahovski turnir ‘Petar Žaja’

U subotu 4. svibnja s početkom u 10 sati odigran je 19. po redu memorijalni međunarodni šahovski turnir Petar Žaja Aržano.

Ukupno je nastupilo čak 144 igrača ali ipak je sve proteklo u najboljem redu i bez ikakvih problema. Ove godine se izborio i novi pobjednik turnira, a poredak je veoma dramatičan gdje je prvih pet igrača bilo s istim brojem bodova i to su:

  1.  Rogulj Branko           7.5 bodova
  2. Babić Draško              7.5 bodova
  3. Galić Ivan                    7.5 bodova
  4. Plenković Zdenko      7.5 bodova
  5. Grgantov Marin          7.5 bodova

A pet drugih je ostvarilo 7 bodova.

Rezultate turnira možete pogledati na stranicama Chess-Resulutsa

Turnir je nakon 9 odigranih kola završio u 17:30 sati.

Moramo naglasiti da su na memorijalu isplaćene 42 nagrade i da je većina otišla sretna s turnira, a prve nagrade su imale i dodatak u paketu začina Kotanyi. Organizator zahvaljuje svim sponzorima ovog memorijala koji se ponavljaju svaku godinu.

U ime sponzora obratio se Božo Ćubić, načelnik Općine Cista Provo, i pozdravio ovaj veličanstven skup.

Ispred HŠS-a obratio se Božo Mišković, predsjednik županijskog šahovskog saveza koji je uz same pohvale organizaciji prenio i pozdrave predsjednika HŠS-a koji je bio obiteljski spriječen.

U ime obitelji Petra Žaje obratila se kći pokojnog Stjepana Žaje, Marita Guć te uz dozu tuge zbog gubitka oca zaželila svim igračima svu sreću u igri koju je njezin otac tako strastveno volio te je otvorila turnir.

Nakon što su se svi predstavili, skupu se obratio i glavni sudac Ilija Knezović i nakon što je upozorio na pravila turnira, započeo je turnir.

Portali:
Ferata.hr
Radio Imotski
Imotska Krajina

Tags: